Overlast

Hoe iemand overlast ervaart, zoals geluidsoverlast of rommel, is sterk afhankelijk van de tijd, plaats en de persoon die het veroorzaakt. Klusgeluiden op zaterdagmiddag klinken heel anders dan ’s avonds laat. En is het je eigen kind die harde muziek draait, of komt de herrie deze keer van de buurjongen? Geluid geproduceerd door een ‘onbekende buur’ wordt als storender ervaren dan hetzelfde geluid van een buur waarmee goed contact is.

Muziek, feestjes, stampen op de trap, klussen, gillende kinderen, met de deuren slaan, blaffende honden zijn veel voorkomende oorzaken van overlast. Ruzies kunnen ook ontstaan door troep in het trapportaal, overhangende takken en heggen, bladval, kattenpoep in de tuin, luchtjes en dergelijke.

Uw buren hebben niet altijd in de gaten dat wat zij doen, voor u overlast is. Daarom is het goed om eerst zelf de buren te benaderen en te vertellen, op een rustige toon, dat u last heeft van bepaalde dingen.

Blijft de overlast, dan kunt u Buurtbemiddeling073 inschakelen. Maar voor u dat doet bedenk dan ook waar het precies om gaat. Komt de overlast vaak voor of maar een enkele keer? Bent u de enige die er last van heeft? Zijn er andere omwonenden die dezelfde klachten hebben?
Als bij beantwoording van deze vragen blijkt dat het vaak voorkomt en u er samen niet uitkomt dan is het wellicht tijd om hulp van Buurtbemiddeling073 in te roepen.